<

Beheer uw gebouw met Plan B

Services voor bedrijven

Meer informatie

Services voor bedrijven

 

Waarom een PID

Bij de verkoop van een woning of appartement gebouwd na 1 mei 2001 dient de verkoper een postinterventiedossier te overhandigen aan de koper. Indien er aan een bestaande woning werken zijn uitgevoerd na 1 mei 2001 is men ook verplicht om een postinterventiedossier bij verkoop te voorzien. Het postinterventiedossier, ook wel PID genoemd, bevat tal van documenten die nuttig kunnen zijn bij latere werkzaamheden aan een woning of appartement dat wordt verkocht. Het postinterventiedossier informeert de nieuwe eigenaar, de huurder, en bij werken eventuele aannemers en architecten, over de structurele opbouw en de gebruikte materialen in de woning.

Al de gebruikers, hetzij eigenaars, huurders, of, bij eventuele verbouwingen, architecten of aannemers, moeten op een eenvoudige manier kunnen achterhalen welke bv. de structuren van het gebouw zijn, hoe de structuur werd opgebouwd en welke materialen er in een gebouw zitten.

Dit dossier moet gedurende de ganse levensduur bij het gebouw blijven en zal worden aangevuld met de nieuwe gegevens indien er zich wijzigingen aan het gebouw voordoen.

Volgens de wet moet de overdracht van het PID bij verkoop van een woning worden opgenomen in de verkoopakte. De notaris zal in het kader van de verkoop van een gebouw dus steeds vragen naar het postinterventiedossier.

Onze service

Indien het postinterventiedossier ontbreekt, dient de verkoper dus zelf een PID op te maken.

Plan B kan u hierbij op een eenvoudige manier helpen. Vraag uw notaris een verzoek tot het opmaken van een PID in te dienen per mail met een overzicht van alle stukken die reeds beschikbaar zijn. Wij bezorgen u dan binnen de 24 uur een vrijblijvende offerte op basis van deze stukken en na akkoord ontvangt u van ons per mail binnen de 3 weken een volwaardig PID. Eenvoudig en snel geregeld.

De notaris ontvangt een digitaal exemplaar en een uitgeprinte versie dat netjes ingebonden wordt bezorgd. Zo heeft u alles wat u nodig heeft om verder te gaan met de verkoop.

Bij een buitenschilrenovatie gaat de aannemer ingrepen doen op de buitenste schil van je woning of gebouw. Hiermee bedoelt men het metselwerk en de gevelisolatie van een woning, alsook het gebruik van duurzame materialen voor het raamwerk enzovoort. Hierdoor ontstaan verschillende mogelijke valkuilen. Denk aan tochverschijnselen, koudebruggen en convectiestromen die kunnen leiden tot condensatie en de vorming van schimmels. Gezien deze valkuilen na de renovatie niet altijd meteen zichtbaar zijn en als verborgen gebrek naderhand pas boven kunnen komen, doen we bij Plan B een grondige controle op deze buitenschilrenovatie.

We gaan kijken of er overal op een correcte manier isolatie is geplaatst, de aanwezigheid van koudebruggen controleren, de luchtdichtheid achterhalen enz. Ook gaan we waterinfiltratie en lekdetectie nauwkeurig onderzoeken. Door onze technische expertise kan er met zekerheid worden besloten of de werken correct zijn uitgevoerd. Dit voorkomt onvoorziene problemen in de toekomst.

Het voordeel van een correct gerenoveerde buitenschil kan de levensduur van een woning met 25 tot 30 jaar verlengen. Bij Plan B beschikken we dan ook over de interne kennis en middelen om hier advies in te bieden.Al de informatie wordt ook keurig gerapporteerd en voorzien van de juiste labels (A,B,C of D) die kan worden opgenomen bij de documentatie van het huis. Zeker in geval van een toekomstige verkoop is dit steeds interessant. Voor meer informatie over onze aanpak en tarieven neem je best even persoonlijk contact.

Bent u van Plan (B) om uw woning of gebouw te renoveren? Dan is dit uiteraard een serieuze onderneming. Denk hierbij aan de renovatie van gevels en schrijnwerk waarbij de energieaspecten als belangrijkste gevolgen worden beschouwd maar ook de duurzaamheid en, het al dan niet ecologische karakter van, de gekozen materialen een rol spelen.

Gezien de niet alledaagse materie waarmee u dan in contact zal komen alsook de verschillende aanbieders en technieken, biedt Plan B een begeleiding renovatie technieken aan. Hiermee gaan we van - start to finish - samen met u bekijken hoe uw project op de meest voordelige manier (zowel praktisch als budgetair) kan worden omgetoverd tot een droomproject.

Bij Plan B beschikken we intern over zowel architecten als ingenieurs en hebben dankzij onze omvangrijke ervaring betrouwbare partners waarmee we u en uw project kunnen bedienen. Ook betreft wetgeving en subsidies zijn wij uw partner bij renovatie werken. Voor specifieke informatie betreft onze manier van werken neem je best eens vrijblijvend persoonlijk contact.

Bij een verwarmingsaudit draait alles om je cv-installatie en het soort ketel er in huis staat. Vanaf dat uw ketel ouder is dan 5 jaar, dan bent u als eigenaar, om elke 5 jaar deze ketel te laten controleren. Gaat het over een ketel met een vermogen hoger dan 100 kWh op vloeibare brandstof, dan dient de controle elke twee jaar te worden uitgevoerd. Is er een ketel op gas aanwezig, dan is een vierjaarlijkse controle verplicht.

Als erkend technicus komt Plan B deze controle voor u uitvoeren. Hierbij gaan we uw rendement meten en gaan we controleren of uw installatie op maat is van de woning of het gebouw. Als resultaat ontvangt u een rapport alsook een advies waarbij we u al dan niet aanraden uw installatie te verbeteren of uw ketel te vervangen. Op deze manier kan u kosten besparen en duurzamer stoken. U bent uiteraard vrij om te kiezen welke adviezen u meeneemt en dewelke niet. Voor meer informatie kan u steeds vrijblijvend contact opnemen met ons.

Bij een algemene audit gaat Plan B een overkoepelende rol spelen in het nakijken van de verschillende mogelijke zwakke punten aan een woning of gebouw. Dit met als doel het geheel te verbeteren. Van onder tot boven krijgt uw gebouw een screening waarbij alle cruciale punten nauwkeurig worden onderzocht. Dit kan gebeuren voor een renovatie, voor een aankoop, of zelfs na een renovatie ter controle van de uitgevoerde werken.

Kortom, uw gebouw krijgt een onderzoek van een specialist. Hiermee willen we met Plan B vooral aanzetten tot het gebruik van duurzame materialen, alsook het implementeren van deze materialen op een verantwoorde manier met een lange levensduur. Hierbij gaan we nieuwe technieken voorstellen en indien gewenst ook begeleiden om zo het gebouw in optimale vorm te krijgen. Dit advies is vrijblijvend en kan in combinatie met uw aannemer of bouwspecialist om op een onafhankelijke manier de beste resultaten te kunnen verwezenlijken.

Ook hier beschikken we bij Plan B over experten. De resultaten van dit onderzoek zijn naargelang het project diepgaander. Kortom, een algemene audit is volledig op maat en kan ook naar uw behoeften worden samengesteld. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Een woning of een gebouw kent in de meeste gevallen en redelijk lange levensduur. Tijdens hun, hopelijk lange, leven staan deze gebouwen vaak bloot aan weer, wind en gebruikers. Hierdoor slijten gebouwen constant en lopen ze schade op. Veel factoren bepalen hoe traag of snel dit proces loopt. Als beheerder van een woning of een gebouw is het dan ook noodzakelijk om dit op een objectieve manier te kunnen beoordelen zodanig hier accuraat op te kunnen inspelen. In Nederland doet men dit volgens de norm NEN 2767.

Deze goede gewoonte moet nog overwaaien tot in Vlaanderen maar kan echter al wel worden toegepast. Een conditiemeting conform de NEN 2767 norm geeft ons eigenlijk een instrument om aan onderhoudsbeheersing te gaan doen. Dit wil zeggen; het objectief meten van de fysieke kwaliteit van uw gebouw en zijn delen.

Plan B voert deze conditiemeting met nauwkeurigheid en professionaliteit uit op uw gebouw. Hierdoor kom je te weten welke onderhoudswerkzaamheden wanneer gevoerd moeten worden. U krijgt een inzicht in de gebreken dat een gebouw heeft, alsook de ernst van deze gebreken. Onze ingenieurs zetten deze resultaten om in een duidelijke rang van urgentie alsook de relatie naar vastgoedbeheer en -beleid wordt ondersteunt.

Thermografie is een niet-destructieve techniek waarbij temperaturen in beeld worden gebracht. Met een warmtecamera, ook wel thermografische camera genoemd, kan men van op een veilige afstand infrarood foto’s maken die temperatuurverschillen visualiseren.

De reden waarom thermografisch onderzoek de laatste jaren enorm aan populariteit wint is omdat deze kwalitatieve meettechniek snel, eenvoudig en veilig valt uit te voeren tijdens de thermografische energieaudit van een gebouw.

Het resultaat, namelijk infrarood foto’s geven een hele hoop informatie betreffende de energetische kwaliteit van het gebouw. Met de resultaten die het onderzoek oplevert, kan men onmiddellijk zeer gerichte acties ondernemen en als gevolg aanzienlijk veel energie besparen.

Plan B voert zulke thermografische onderzoeken voor u uit. Onze thermografen en energiedeskundigen zijn in het bezit van een warmtecamera en genoten de nodige opleidingen om dergelijke toestellen te bedienen en hieruit de nodige conclusies te trekken.

Wil u graag weten of uw woning energiezuinig is? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wie weet kan u een hele hoop geld uitsparen door enkele kleine aanpassingen te doen in je gebouw.

Wilt u graag energie besparen door uw behoefte aan energie te verlagen of simpelweg door uw energievreters te kennen en deze te vervangen door energiezuinige varianten?

Door te kiezen voor een energieaudit kan u op termijn heel wat geld besparen op uw energiefactuur. In het huidige (economische) klimaat is dit dus zeker een aanrader.

Wat is een energieaudit?

Een energieaudit brengt het energieverbruik van uw woning volledig onder in kaart. Zo krijgt u een klare kijk waar u veel of weinig energie verbruikt. Wie weet verliest u op bepaalde plaatsen wel cruciale energie zonder dat u het beseft of een meerwaarde biedt. Zeker op lange termijn kan dit flink oplopen.

Kortom, door deze punten aan te pakken bespaart u een hoop geld.

Voordat de energiedeskundige langskomt, maakt u best zelf al eens een overzicht van al uw elektrische toestellen en technieken. Zo creëer je zelf al eens een eerste overzicht van wat er allemaal in jouw woning nood heeft aan elektriciteit en wat het per dag verbruikt.

Bezorg ons ook zeker uw huidige energiefacturen.  En als u al energiebesparende maatregelen heeft getroffen, zorg dan dat onze energiedeskundige ook de facturen van deze aanpassingen kan inkijken.

Een energieaudit is geen EPC keuring!

Een energieprestatiecertificaat is verplicht bij verkoop en verhuur van woningen. Een energieaudit is iets wat u kunt laten uitvoeren wanneer u vrijwillig energieadvies wilt krijgen over uw woning en dus wettelijk verplicht.

Een energieaudit is een goede investering

Vaak kunt u in een woning op eenvoudige manieren energie besparen. Met een energieaudit kan worden uitgezocht waar eventuele energievreters zich bevinden. Zodra deze gevonden zijn, kunnen de nodige stappen worden gezet om ze te verbeteren. Ook bij deze volgende stappen krijgt u bij Plan B de nodige bijstand en begeleiding.

Het verloop van een energieaudit is als volgt:

Een energiedeskundige komt bij u langs. Hij kijkt naar de technische installaties en de isolatiewaarden van uw woning. Door te werken met een verplichte computertoepassing van het Vlaams Gewest bent u zeker van kwalitatief advies. Achteraf krijgt u een gedetailleerd rapport met bijhorend energiecertificaat waarin alle probleemzones van uw woning worden besproken. Bent u van plan om te renoveren? Dan is een energieaudit zeker aan te raden. Dergelijke advies kan u soms duizenden euro’s besparen. Evengoed wanneer u geen verbouwingsplannen hebt, blijft een energieaudit een goede investering. Uw energiekosten zullen er in elk geval mee kunnen verlagen.

Energieaudit door een energiedeskundige van OCB

Bent u overtuigd dat een energieaudit in uw voordeel zal werken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij sturen een gekwalificeerde energiedeskundige langs die uw woning zal controleren en u een rapport zal afleveren. In dit overzicht krijgt u toelichting bij de mogelijke verbeteringen en ook advies over het energieverbruik van uw huis. Wilt u meer informatie? Een prijsofferte opvragen? Heeft u nog vragen? Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

 


NEEM CONTACT

ENKELE KLANTEN